Friday, 10 July 2015

selenium testing interview questions and answers real time in asked in interviews

Top selenium testing interview questions and answers real time in asked in interviews:


      Here is the list of Selenium testing interview questions and answers that are asked in interviews for experienced as well freshers.and Selenium testing interview questions including Selenium WebDriver interview questions.


1)What are the main components of Selenium testing tools?


Ans. Selenium IDE, Selenium RC and Selenium Grid,SeleniumWebDriver

2) What is Selenium IDE?


Ans. Selenium IDE is for building Selenium test cases. It operates as a Mozilla Firefox add on and provides an easy to use interface for developing and running individual test cases or entire test suites. Selenium-IDE has a recording feature, which will keep account of user actions as they are performed and store them as a reusable script to play back.

3) What is the use of context menu in Selenium IDE?
Ans. It allows the user to pick from a list of assertions and verifications for the selected location.

 4) What are the advantage and features of Selenium IDE?

Ans. 1. Intelligent field selection will use IDs, names, or XPath as needed
2. It is a record & playback tool and the script format can be written in various languages including

C#, Java, PERL, Python, PHP, HTML
3. Auto complete for all common Selenium commands
4. Debug and set breakpoints
5. Option to automatically assert the title of every page
6. Support for Selenium user-extensions.js file

 5) What are the disadvantage of Selenium IDE tool? 
Ans. 1. Selenium IDE tool can only be used in Mozilla Firefox browser.
2. It is not playing multiple windows when we record it.

6) Can tests recorded using Selenium IDE be run in other browsers?
Ans. Yes. Although Selenium IDE is a Firefox add on, however, tests created in it can also be run in other browsers by using Selenium RC (Selenium Remote Control) and specifying the name of the test suite in command line.

 

 7) What is Selenium RC (Remote Control)?
Ans. Selenium RC allows the test automation expert to use a programming language for maximum flexibility and extensibility in developing test logic. For example, if the application under test returns a result set and the automated test program needs to run tests on each element in the result set, the iteration / loop support of programming language’s can be used to iterate through the result set, calling Selenium commands to run tests on each item.

 Selenium RC provides an API and library for each of its supported languages. This ability to use Selenium RC with a high level programming language to develop test cases also allows the automated testing to be integrated with the project’s automated build environment.

 

8) What is Selenium Grid?

Ans. Selenium Grid in the selenium testing suit allows the Selenium RC solution to scale for test suites that must be run in multiple environments. Selenium Grid can be used to run multiple instances of Selenium RC on various operating system and browser configurations.

 9) What you say about the flexibility of Selenium test suite?
Ans. Selenium testing suite is highly flexible. There are multiple ways to add functionality to Selenium framework to customize test automation. As compared to other test automation tools, it is Selenium’s strongest characteristic. Selenium Remote Control support for multiple programming and scripting languages allows the test automation engineer to build any logic they need into their automated testing and to use a preferred programming or scripting language of one’s choice. Also, the Selenium testing suite is an open source project where code can be modified and enhancements can be submitted for contribution.

 

10) What test can Selenium do?
Ans. Selenium is basically used for the functional testing of web based applications. It can be used for  testing in the continuous integration environment. It is also useful for agile testing

 

No comments:

Post a Comment